Безплатни прегледи на млечната жлеза в УМБАЛ "Свети Георги" през месец октомври няма да има, това заяви в официално писмо до медиите ръководството на болницата. Разпространената информация относно прегледите е невярна и е разпространена от анонимници. Ето и опровержението, което изпратиха медиците:

\"Във връзка с излезли публикации, че в УМБАЛ „Свети Георги“ се организат безплатни прегледи на млечната жлеза в продължение на целия месец октомври, ръководството на лечебното заведение заявява, че тази информация не отговаря на истината.Пловдивската университетска болница не е тиражирала до медиите и в публичното пространство данни за подобна кампания. От направената надлежна проверка става ясно, че подобна акция за безплатни прегледи не се организира в цитираната Клиника по обща и оперативна хирургия на 7-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66. Който и да е разпратил тази информация, не я е свел до знанието на ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ и очевидно няма намерение да понесе последиците от необмисленото си действие.

Лечебното заведение винаги е информирало официално всички представители на медиите и обществеността, чрез разпращане на точна и изчерпателна информация и е предоставяло възможност за обратна връзка при необходимост от допълнителни данни. Надяваме се и занапред да се запази професионализмът в отношенията между болницата и медиите и те да продължат да ни сигнализират при подобни некоректни съобщения, разпращани от неизвестни лица.

В болницата от 20 до 24 октомври предстои единствено седмица на безплатните профилактични прегледи за установяване на гръбначни заболявания. В обявения период прегледите ще се извършват от 9:00 до 12:00 ч. в Клиниката по неврохирургия, която се намира на 12-ия етаж в Хирургичния блок на бул.”Пещерско шосе” № 66.

Кампанията е част от ежегодната програма за профилактика и превенция на гръбначните заболявания. За улеснение на желаещите да се включат в кампанията са обявени два телефона за предварително запазване на часове за прегледи – 032 602 339 и 0882 555 893. Записванията стават във времето между 9:00 и 14:00 ч. в делничните дни."

TrafficNews.bg