Служители на Районното управление в Панагюрище забелязали тази сутрин лек автомобил със затъмнени стъкла. Започнало преследване на колата със сръбска регистрация, която не спряла на звуковата сигнализация на полицаите. Минути по-късно униформените спрели автомобила при разклона за панагюрското село Баня.

Започнала проверка, при която шофьорът включил на задна скорост, блъснал служебния на МВР автомобил и избягал от автомобила, тръгвайки в посока към селото. Полицаите установили, че в колата са превозвани 10 нелегални мигранти. На този етап не е ясно откъде са влезли на територията на страната, за къде са пътували и с каква националност са, пише БНТ.

След извършени издирвателни дейности на територията на село Бъта е задържан и избягалия водач. Той е сръбски гражданин, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пазарджик. Задържан е в ареста в Панагюрище за 24 часа.

За щастие при инцидента са нанесени само материални щети по служебния автомобил, няма пострадали полицейски служители, нито мигрантите. По случая ще бъде образувано досъдебно производство, ще бъде уведомена и прокуратурата.