"Около 360 протокола са обработени към момента в Общинската избирателна комисия в София. Това е около една трета от всички протоколи, които се носят в зала "Арена Армеец". Това обяви пред TrafficNews председателят на комисията Полина Витанова около 23 часа. 

Тя обясни, че, ако темпото се запази, вероятно работата на комисията ще приключи до 4 или 5 часа сутринта. Председателят на инициативния комитет, издигнал Мая Манолова, е изказал съмнение относно прозрачността по отношение на преброяването. 

От ОИК обясниха, че в зависимост от документите, с разполага, ще бъде решено дали той ще бъде допуснат в залата като наблюдател или не. 

Общо 423 104 избиратели са упражнили своето право на глас днес на територията на столична община, което представлява 40 процента от изборателна активност. За сравнение с миналата неделя, когато гласувалите в столицата бяха 452 000 или с 29 000 повече.

 Около 40 са писмените сигнали, постъпили в комисията, подадените по телефона са многократно повече. Приет е и сигнал за купуване и продаване на гласове в столичния квартал "Филиповци", който е бил адресиран и до ЦИК и прокуратурата.