Близо 7 часа продължи съдебното заседание, на което Окръжният съд гледа мярката за неотклонение на кмета на Перущица Ради Минчев. Той е обвинен, че е поискал 40 хиляди лева, за да не попречи фиктивни фирма да спечели обществена поръчка за укрепване на свлачище.

Ради Минчев запази мълчание в съдебната зала, но по време на разпитите е отрекъл всички обвинения. Според него е абсурдно да се твърди, че при поръчка на стойност 130 000 лева за укрепване на свлачище, някой може да поиска подкуп от 40 000 лева, защото това противоречи на всякаква логика. Кметът отрича и другите обвинения, като заявява че сумите за консултантски услуги са изплащани с документи, подготвяни от секретаря на кметството. Ако бъде признат за виновен, градоначалникът го грози затвор и глоба до 20 хиляди лева.

Обвиняем по делото е и Павлин Статев. Илияна Павлова е с повдигнато обвинение за това, че е помагала на Ради Минчев. Пледоариите на адвокатите продължиха няколко часа. Съдията ще произнесе решението си късно вечерта. 

РЕШЕНИЕТО на СЪДА - ТУК

Какво каза адвокатът на Минчев за ВИЖТЕ ТУК


 TrafficNews.bg