Лекарите в областната болница в Сливен изпратиха с аплодисменти тяхната колежка д-р Илияна Иванова, която е първият медик жертва на COVID-19 у нас. С положителна проба за COVID-19 e съпругът й, който е под домашна карантина. Неговите родители също са заразени и са хоспитализирани.

„В добро общо състояние са, чувстват се добре“, заяви директорът на болницата. Той призова медиците да станат доброволци в Инфекциозното отделение в болница, тъй като няма достатъчно персонал

Вторият починал лекар у нас е д-р Нели Пандова.

„Когато са я изписали е казала, че се чувства по-добре, диша по-спокойно. Два дни преди смъртта й е се е почувствала по-добре, приложила е знанията си на лекар, но и това не е помогнало“, заяви шефката на Спешна помощ в ефира на БТВ.

„Страх сред медиците от Спешна помощ, те са свикнали с какво ли не, като че ли са се примирили, че във всеки един момент може да ги споходи най-лошото. Всички бяхме шокирани от новината, тъй като ни беше писала, че е по-добре и имахме надежда. Това беше най-оптимистичният и усмихнат човек в екипа“, заяви още тя.