Предсмъртно писмо е оставил 47-годишният Васил Стойчев, който се хвърли от седмия етаж на блок 187 в столичния квартал „Дружба 1”, научи TrafficNews.

 Мъжът е живеел с жена си и дъщеря си на първия етаж в същия вход. Той обаче се качил на площадката 6 етажа по-нагоре, отворил прозореца и скочил.

На мястото са намерени пистолет и бутилка алкохол. Според полицията възможно е мъжът да е обмислял да се застреля, но после е избрал фаталния скок. 

Трагедията се е разиграла рано сутринта на 23 септември, а тялото е намерено от минувачи в 7,30 часа.

  “Беше много позитивен човек, винаги се е държал много добре. Грижеше се много за дъщеря си, която още е много малка. Не знаем какво го е накарало да сложи край на живота си. Не сме виждали жена му след това. Работеше някъде в центъра, но никога не е казвал с какво точно се занимава”, разказват съседи на Васил от блока.

 Само за седмица в столичния квартал „Дружба 1” станаха две самоубийства. На 17 септември от 14-ия етаж на блок 67 скочи седмокласникът Ивайло Вантов. До момента не са ясни категорично мотивите за самоубийството на момчето, което с нищо не е показало, че има някакви проблеми или разочарования.

Стана ясно само, че в семейството му е имало разправии между родителите и дори случай с викане на полиция заради насилие от страна на бащата над майка му преди година.