В град Кърджали тази година 269 000 е броят на хората с право на глас, включени в избирателните списъци. Право на глас имат и тези, които не живеят на територията на областта, но са с постоянен адрес. 

Спрямо предишния вот броят на хората с право на глас е с 80% повече, като изискването за уседналост този път не важи. 

Изборен туризъм тази година почти не се наблюдава, но все пак има автобуси, които пристигат пълни от Турция. Част от хората са получили безплатни билети и PCR тестове.

Мобилните комисии за карантинирани в областта са 11. 4 от тях са за територията на Община Кърджали. Хората в изолация са 86 в общината и 360 - в областта. 

В турския град Чорлу избирателните секции са едва две, а хората, които гласуват традиционно на изборите, са хиляди. 

Днес живеещите в Турция чуват казаното от домовете си, защото от петък вечер до понеделник сутрин излизането е забранено с малки изключения. Мярката е взета заради пандемията.  

На членовете на избирателните комисии в Чорлу им е позволено да излизат и днес, но само до урните, за да посрещнат бюлетините, да получат последни инструкции и да приготвят секцията за утрешния ден. 

Сънародниците ни в чужбина ще гласуват в рекорден брой секции – 465. Там няма да има машинен вот, гласуването ще бъде само с хартиени бюлетини и във всяка страна ще бъде съобразено с мерките срещу COVID-19.