Кампанията по набиране на пари в помощ на Росина, с която вече ви запознахме, продължава, тъй като ще са нужни и за втория, и третия етап на терапията. Вторият ще е през май, а третият ще бъде назначен съобразно това как се развива състоянието й. За всеки от тях са нужни по около 15 000 лв. Дарителска касичка в помощ на Росина е поставена в кантора на ул. „Черни връх“ 3 във Варна, 20 художници също са се включили в кампанията и ще дарят средства от продажбата на творбите си. Росина продължава да продава и колажите, които прави, за да си набавя сама макар и минимална част от парите.

Терапията ще се реализира в северната част на Полша, близо до границата с Литва, и Росина споделя, че се нуждае от средства за транспортните разходи по време на престоя. Те трябва да бъдат набрани до 8 ноември, тъй като варненката ще се подложи на процедури зад граница от 20 ноември до 17 декември. Още около 3000 лв. са й необходими за първия етап от терапията.

Въпреки важната процедура, която й предстои, благодетелката на инвалидна количка продължава да мисли и за хората, на които помага. Росина е отделила 100 лв. от инвалидната си пенсия, за да подпомогне следването на сирак. Тя продължава да работи и с институциите за деца в неравностойно положение в града, като организира различни кампании за даряване на дрехи и апаратура.

Припомняме ви, Росина Русева е ярък пример, че когато духът ти е силен, нищо не може да те пречупи. Въпреки всички тежки удари, които животът й нанася, винаги я води проста максима: „Вярвам в доброто".

46 години Росина е в инвалидна количка заради грешно поставена ваксина. Впоследствие губи баща си и брат си. На ръба на оцеляването обаче завършва висше образование, започва да твори и да помага на други хора.

Ето и банковата сметка, на която може да помогнете на Росина:

SWIFT: UBBSBGSF
Client ID4481000
ROSINA RUSEVA
BG51UBBS80021062146430