„Изпуснах много, докато се превръщах в най-разпознавания българин в света. Пропуснах любови, емоции, изчете животът около мен, докато се осъзная. Аз просто имах амбицията да се утвърдя в музиката.“ Това каза пред „Тази събота и неделя“ поп фолк певецът Азис.
Родители и близки на загинали в катастрофи деца излязоха на пореден протест в София, настоявайки за по-строг контрол на пътя. Протестиращите се събраха пред сградите на Министерския съвет и бившия Партиен дом, където в тази пленарна сесия заседава Народното събрание, настоявайки за спешни мерки, включително законодателни, с които да бъдат драстично намален броят на инцидентите със загинали и пострадали.

След това тръгнаха на шествие и стигнаха до пешеходната пътека на улица „Гурко“, където на 3 септември бе блъснат от автомобил и загина 15-годишният Филип.

Това е поредният протест на родители и близки на загинали в пътни инциденти. В София вече се проведоха няколко такива демонстрации. Протестиращите проведоха и срещи с представители на няколко институции.

Снимка: Нова телевизия