"Очакваме реакция от министър Кацаров. Вероятно ще затвори всички цехове, фабрики и заводи?!?! Нееее ... ако заболяемостта се вдигне, ще затвори ресторантите, защото те са най-опасни! Нали така, министър КацарOFF ?", така коментираха от Сдружението на Българските заведения новината за епидемичен взрив от COVID-19 в шивашки цех в Бургас. 

Коментарът дойде по повод все повечето данни за увеличение на случаите от ковид-19 в големи компании, промишлени цехове и друг тип трудови колективи. В същото време ограничения за капацитета на работа и работно време има само за ресторантьорите и някои типове детски центрове, фитнеси и прочие. 

Именно това кара браншовиците да недоволстват от неравностойното отношение към различните браншове. 

Междувременно вчера стана ясно, че в шивашкия цех са установени четирима заболели, като всички са хоспитализирани. Първият случай е с оплаквания от 30 август - отпадналост, кашлица, температура. На 1 септември направеният тест за COVID-19 е положителен. Пациентът е жена на 54 години, която работи в шивашкия цех. Вторият заболял е жена на 46 години с положителен резултат от теста за коронавирус от 14 септември. Останалите заразени са семейство - мъж на 60 години, който работи като охрана, и съпругата му - на 55 години. След извършена проверка е прекратена дейността на цеха. Контактните лица на заразените ще бъдат поставени под карантина. Предприети са действия по дезинфекция на работните помещения. В шивашкия цех работят 21 лица, като нито един от служителите не е имунизиран, с изключение на управителя на цеха. 

Служебният министър Кацаров пък бе назначен отново за министър на здравеопазването.