Жители на улица "Могилата" от столичния квартал "Витоша" алармираха, че ремонт е превърнал в кошмар излизането и прибирането с коли до домовете им. "Улицата ни е затворена за ремонт на канализацията и разширение на пътното платно. На нея живеем към 6 000 души. Като единствен изход от квартала към бул. "Черни Връх"  като обход на "Могилата" са избрани две малки улици, които са задръстени от паркирани коли.

В спокойни часове трудно минава един автомобил спокойно, а разминаването е на практика невъзможно. В час пик пък едва се пълзи. Това е пълен ужас", заявиха пред TrafficNews жители на "Могилата".  Според тях често се стига да свади между изнервените шофьори и е въпрос на време да стане по-голяма беля.

Местните хора се оплакват, че им е писнало от ремонти. В началото на годината улицата беше ремонтирана в единия си край, където беше подменено и осветлението. 

От районното кметство "Лозенец" обясняват, че целта на новия ремонт е улицата да бъде разширена с около метър, което трябва да улесни трафика.  Според проекта освен разширение ще се изгради ново осветление и система за отводняване, за да не се образуват локви. Ще има също нормален тротоар и бордюри. Проблеми с отчуждителните процедури пък удължило във времето основния ремонт на възловата за квартала улица.

В края на септември жителите от улица "Могилата" пък се жалваха във Фейсбук, че силно наклонено дърво е надвиснало над тротоара на кръстовището на с ул. "Чавдар Мутафов" и вече месец няма резултат от подадените жалби за премхването му.