Бойкот на ограниченията срещу разпространението на COVID-19, след като от Българската асоциация на заведенията обявиха, че дискотеките няма да затворят през нощта. Редица заведения работиха снощи след 23:00 часа в София, Пловдив в Слънчев бряг.

Снощи дискотеките в столичния „Студентски град“ бяха затворени около въпросния час. Въпреки забраната младежи започвали да се събират пред нощните заведения. Знаят за противоепидемичните ограничения, но са чули, че дискотеките в района няма да ги спазват. 

Малко след полунощ една от големи дискотеки в „Студентски град“ отваря врати. Заведението е умерено пълно и работи чак до сутринта. Контролни органи не се появяват и забавляващите се младежи си тръгват  в ранни зори, съобщава БТВ.

Собственици на нощни заведения в най-големия черноморски курорт у нас – “Слънчев бряг”, също не се съобразиха с новите мерки и продължиха работа и след 23 часа. Екип на Нова ТВ беше на среднощна проверка с екипите на РЗИ и полицията. Те започнаха проверката си малко след 23 часа в заведения на централната алея на Слънчев бряг. В почти всички имаше клиенти, като от РЗИ са започнали да пишат наказателни постановления.

Нощните заведения казват, че се спазват всички изисквания за работа на открито и персоналът бил 100% ваксиниран. Въпреки твърдението проверяващите отново подготвиха наказателно постановление.

В Пловдив също редица заведения работиха в знак на протест срещу мерките на здравния министър.

Припомняме, че днес се готви голям протест пред Народното събрание на заведенията, нощните клубове и някои свободни професии. Очаква се и превозвачите да се включат. Председателят на една от браншовите организации Ричард Алибегов заяви, че протестите ще продължат или до отмяна на заповедта, или адекватни икономически мерки.

Търпението се изчерпва! Бизнесът излиза пред Народното събрание, скача срещу новите здравни меркиНационалният протест е планиран за 15 часа

Алибегов: Ще спрем с протестите, ако се отмени заповедта или се приеме икономическа подкрепаТова е имитация на мерки срещу COVID-19, каза председателят на Българската асоциация на заведенията