Остри реплики, нападки и клевети прозвучаха в съдебната зала по време на разглеждането на мярката за неотклонение на Атанас Червенков - Райфъла. Адвокатът на бизнесмена Илиян Василев поиска отвод на двамата прокурори на делото Албена Иванова и Атанас Янков, както и на съдията докладчик Маркова. Той ги обвини в некомпетентност и пристрастност. Самият Червенков също поиска отвод на обвинителите.

„Подложен съм на нечувани и неистови репресии. Здравето ми е съсипано. Затварят ме в една килия с рецидивисти, които са в услуга на прокуратурата и лъжат безогледно, за да могат да ми повдигнат нови обвинения и да ме държат зад решетките. Не могат да продължават да ме държат в затвора на база на обвинения на рецидивисти с 50 присъди като Йордан Налбантов Жабата и Батмана”, коментира Райфъла пред съда.

Съпругата му Евелина Червенкова го последва с още по-емоционална реч. Тя нарече прокурорите „лъжливи и поръчкови”, и заяви , че се борят със зъби и нокти да очернят съпруга й.

„Той е перфектен баща, съпруг и бизнесмен. През 90-те години той сложи всички в малкия си джоб. Той е номер 1 и затова искат да го унищожат. Ние ще стигнем до Страсбург”, закани се тя.

Прокурорът Атанас Янков определи изказването й като водевил и цирк. Той също така отправи и упреци към съдебния състав, че е разрешил в залата да звучат обиди и клевети. Делото бе отложено за 21 декември, когато съдът ще реши дали да направи отвод на съдебния заседател, който бил далечен роднина на един от прокурорите по делото.