Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че той може да е новият премиер на България.Той направи това чрез личния си Фейсбук дневник и постави две условия, за да се съгласи да поеме поста: изричната подкрепа на Реформаторския блок и на семейството му, твърди Офнюз.Ето какво написа той:

"И тъй като положението е повече от сериозно:

Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена. 

Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."

На преговорите в неделя между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставяне на правителствоТомислав Дончев изненадващо обяви, че са съгласни дори и на компромиса Бойко Борисов да не е министър-председател и предлагат Радан Кънев да стане премиер."Освен титулярния вариант - правителство с премиер г-н Борисов, ако има несъгласия, свързани с позициите в кабинета и персоналния състав, сме готови на други варианти, включително да подкрепим правителство с премиер г-н Кънев", каза Дончев и напомни, че третият вариант е избори, а той не е добър.

TrafficNews.bg