Втори ден продължават огледите в имота на 35-годишния Иван Пачелиев в тополовградското село Орешник. Бившият легионер може да получи и второ обвинение. Очаква се и разследващите да разкрият дали при претърсванията на дома му са открити експлозиви и оръжия.

Акцията в Орешник по обезвреждане на барикадиралия се мъж продължи цяло денонощие с участието на над 80 полицаи, както и спецотряда „Кобра”.

Той вече има повдигнато обвинение за възпрепятстване на органите на реда. Наказанието, което може да получи за него, е до 6 години затвор. Прокуратурата ще поиска и неговото постоянно задържане под стража.

Иван Пачелиев е отказал да подпише повдигнатото от прокуратурата обвинение

„Потвърди и заяви категорично, че той не е насочвал оръжие и не е произвел изстрел спрямо орган на власт, спрямо представител на обществеността, и с това да го е принудил да извърши или да пропусне нещо по служба. Каза: „Произведох неволен изстрел”. Спрямо него първоначално тези представители на полицията не са подходили по коректния начин, той се е почувствал засегнат от начина, по който са подходили към него”, заяви служебният защитник Митко Краев.