Четирима малолетни са били приети с алкохолни натравяния в болница в Панагюрище само за последната седмица. Първият случай на 11-годишно момче е от 28 август, а на следващия ден в Спешното и Детското отделения на лечебницата постъпило и 13-годишно момче. И двете деца били в много тежко състояние, причинено от алкохол при празнуване на рожден ден на свое приятелче в домашна среда.

11-годишното дете пък било загубило съзнание в градския парк, то е доведено в болницата с ясни симптоми на алкохолно отравяне. Две от децата били в кома и лекарите потресени коментирали, че такава“серия“ от алкохолно натровени деца в медицинската си практика не били виждали, предаде Монитор. Няколко дни преди това лекарите спешно приели на лечение и дете на 16 години в безпомощно състояние след употреба на концентрат.

Тази безумна ситуация трябва да стане достояние на всички хора от града-държавни и общински институции, учители, директори на училища и родители, най-вече последните, които трябва да упражняват по-строг контрол върху подрастващите, убедени са в болницата.