Със заповед на премиера Кирил Петков от поста заместник-министър на здравеопазването е освободен доц. Георги Йорданов, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Йорданов е кадър на БСП. Бивш общински съветник, а след това и депутат. Той ръководеше МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив, както и бившата Окръжна болница. При правителството на Жан Виденов Йорданов бе начело на тогавашния Регионален център по здравеопазване.

Той бе лансиран да заема важни ресори в Министерството на здравеопазването. Въпреки че е стоматолог, бе назначен начело на т.нар. пандемичен комитет за борба с COVID-19. Отговаряше за дирекциите: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизаха и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Д-р Йорданов осъществяваше контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции

На практика парите в здравеопазването бяха дадени именно на Йорданов, а освен това РЗИ-тата и основните центрове за защита на населението също бяха под негов контрол.

С друга заповед на министър-председателя за заместник-министър на транспорта и съобщенията е назначен Божидар Костадинов.

От ноември 2020 г. до настоящия момент Костадинов е бил управител и основател на център с насоченост представителство и бизнес развитие на чуждестранни компании на пазарите в България и региона. Преди това трупа опит като мениджър международни продажби, бил е и консултант международно развитие в международни фирми.

Костадинов получава висшето си образование в УНСС, а магистърска степен по бизнес администрация придобива в Университета в Нант, Франция.