„Искам справедливост. Правиха ми нова операция и предстоят още операции и рехабилитации и костта още не е зараснала. В края на март трябва да ми правят снимка, за да видят дали е зараснала”, това заяви пред журналисти в Пловдив Катерина Матеева – прегазеното на автобусна спирка момиче.

Делото за прегазената ученичка на автобусна спирка в Пловдив започна в отсъствието на гръцкия студент Христос Боскос – младежът, врязал се в спирката с 98 километра в час.

Христос Боскос не се яви в съдебната зала заради здравословното си състояние. В болничния, който са изпратили по факса в съда пише, че има инфекция и висока температура. Предписано му е домашно лечение в продължение на 7 дни. В съдебната зала бяха ученичката Кари и втория шофьор, участвал в катастрофата.

В момента вещите лица се разпитват във връзка с автотехническата експертиза. Според нея, ако Боскос се е движел със допустимата скорост, при удара с Мерцедеса е щял да спре и нямаше да се стигне до трагичния инцидент.

„Влязох на зелено, както се вижда на камерите. Когато го видях с периферното зрение, спрях, но беше късно”, заяви пред TrafficNews.bg Васил Калев – вторият участник в катастрофата.

На първото заседание по делото от 15 януари Боскос се призна за виновен.

"Признавам се за виновен, съжалявам много за случилото се, бих искал да върна времето назад", заяви той в съдебната зала.
На 19 май миналата година гръцкият студент Христос Боскос се врязва със спортната си кола в автобусната спирка, на която чака Катерина Матеева. Автомобилът се е движил с 98 километра в час. Състоянието на ученичката продължава да бъде тежко, като й предстоят още операции.

Ива Модова, TrafficNews.bg

оператор: Димитър Димитров

TrafficNews.bg