Нона Славова, момичето, което бе залято с блажна боя от бившия си приятел, е получила няколко предложения да оттегли жалбата си, като в замяна са й предлагани четирицифрени суми.

„Три пъти непознати момчета се свързаха с мен и ми казаха, че ако оттегля жалбата си, ще получа 3 000 лева в брой. След това цената бе вдигната на 4 000 лева”, разказа Нона пред TrafficNews.bg

На 24 юли т.г  Петър Бакалски, който не успял да преживее раздялата си с Нона, я издебнал пред блок в Кючук Париж и заедно с приятеля си Георги Косев- Зомбито я залял с 3 литра блажна боя. Техният приятел Георги Туджаров-  Жабата запечатал гаврата с телефона си, а след това клипът се появи във фейсбук, заедно със сърцераздирателната версия на Бакалски за погубената му любов. След посегателството 22- годишното момиче получи изгаряния по кожата на лицето и главата, а зрението й е увредено частично.  Институциите се задействаха едва когато  случаят се появи в медиите, а тримата младежи бяха арестувани. В последствие мярката им за неотклонение бе заменена с домашен арест.  Делото все още не е стигнало до обвинителен акт и е в процес на разследване. В петък обаче Нона е внесла нова жалба в прокуратурата, тъй като е видяла един от нападателите си на улицата. „ Бях с мой приятел и  видях Георги Косев да се разхожда из махалата. А в същото време той трябва да е под домашен арест. Може би нямаше да се обърна към прокуратурата, но продължавам да получавам заплахи от приятели на Бакалски. „ Ще те срина!”, „Адвокатът ми ще те смаже”, „Ако ме забъркаш с полицията, Пловдив ще ти стане тесен”. Тези предупреждения Нона е получила като съобщения на мобилния си телефон от младеж на име Йордан, който бил много активен в очернящата  кампания срещу нея хора от обкръжението на Бакалски.  „Искам да стоя далеч от всички тези хора, но заплахите не спират” твърди Нона.

В деня, обявен от УНИЦЕФ за борба срещу насилието върху момичета, TrafficNews.bg се свърза с Нона, за да видим как живее два месеца и половина след нападението. „ Физически съм значително по-добре, но с едното око все още не виждам добре. Лекарят каза , че ще изчакаме определен период и ако няма подобрение, ще минем на вариант операция” разказа Славова.  Кожата й се е възстановила от изгарянията, върнала е част от изгубените килограми. Психически обаче тя продължава да се чувства нестабилна. „ Не мога да спя. Продължавам да ходя на психиатър. Страхувам се да оставам сама” разказва Нона. В същото време тя категорично отказва да взема медикаменти и успокоителни. „Трябва сама да се преборя с проблема. Не искам да се дрогирам с лекарства” казва момичето. Докато чака развоя на събитията в съда, Нона се грижи за баща си, който се възстановява след лъчетерапия. Възмутена е от офертите , с които се опитват да я принудят да си оттегли жалбата. „Не искам пари , а правосъдие и справедливост.  Надявам се да ги получа” казва тя.

Парашкева Иванова