Повдигнаха обвинение на шофьора на джипа, който прегази 11-годишната Ангелина в Първенец. 56-годишният Димитър Йовчев е задържан за 72 часа и му е отнета шофьорската книжка.

Както TrafficNews.bg съобщи, шофьорът на джипа "Сангйонг", не успял да овладее колата и загубил контрол. Той първо поднесъл на заледена локва, ударил се в ограда, а после блъснал 31- годишната Иванка Петрова и малката Ангелина. Детето загинало на място, а майката е откарана е откарана в болница . 

Жената и детето са вървели отдясно по посока на движението, тъй като там няма тротоар. Има знак за ограничение на скоростта, според който максимално разрешената скорост е 30 км. 

Тази сутрин жителите на ромската махала в селото се събраха на протест и блокираха улицата, на която вчера стана инцидента. Според хората в махалата джипът се е движел с много висока скорост и това не е първата катастрофа на шофьора. Преди година той е блъснал с бясна скорост колата на 21-годишно момиче пред магазин в центъра на селото.

Димитър Йовчев е от Брестовица, работи в една от винарските изби в района. Близките му го описват като внимателен и съвестен водач. В досието в Пътна полиция му няма наказания за предишни тежки провинения. 

Бащата на загиналото момиче също се закани, че ако няма доживотна присъда ще вземе закона в свои ръце и ще „утрепе” виновника. Майката на загиналото дете - Иванка - е със счупен нос. По нейно желание е била освободена от болницата.