Поредно опасно предизвикателство в приложението Tik Tok. Полицията във Велико Търново и Горна Оряховица издирва деца, които лягат на пешеходни пътеки в града, за да изпитат реакциите на шофьорите.

"Не сме уведомявани по съответния ред за тези експерименти да предизвикват съдбата, но колегите от Пътна полиция са предприели необходимите мерки на територията на цялата област", каза зам.-директорът на ОДМВР Христо Христов.

"Беше разясено на служителите при установяване на такива нарушения на Закона за движение по пътищата, каквото е лягането по пешеходните пътеки, веднага да бъде докладвано в оперативната дежурна част,инспектор Детска педагогическа стая и ръководството на районното управление. Работи се по случая, ако има записи от камери, лицата ще бъдат установени и ще бъде взето отношение", коментира ст.инспектор Галин Георгиев, началник група "Пътен контрол" при РУ Горна Оряховица.

Експериментите от приложението влияят зле на децата, припомни Христов. Инспектори детска педагогическа стая вече са се свързали с училищните настоятелства и директорите, с цел превенция и провеждане на разговори и най-вече комуникация с родителите, защото ние без родителския контрол сами трудно бихме се справили", допълни зам.-директорът.

Полицията излезе с апел към гражданите, ако станат свидетели на подобни действия, да подават сигнали на тел.112, за да се предотравят тежки произшествия.