НАП-Пловдив продължава да атакува търговските обекти под тепетата. Само за седмица в полезрението на държавните служители са попаднали магазини, сергии, заведения, нощни клубове и дори йога клуб. Фирмите на посочените търговци са попаднали в списъците с търговски обекти, заплашени с принудителна мярка запечатване до 30 дни. 

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология.

На мушка през изминалия отчетен период са били два магазина за дамско бельо. И двата бутика се намират в сърцето на Пловдив, на Главната. Единият се помещава в търговския център „Хали”, а другият до  Римския стадион. Интересното при последния обект е, че само преди седмица друг магазин от веригата също бе „ударен” от агентите на НАП – този до новотела.

Интерес предизвика фирма, попаднала в „черните” листи на данъчните. Това е дружеството, управляващо йога клуб АМБА. Студиото се намира във Форума в Тракия. Наш репортер се свърза с управата на фирмата. От там ни разказаха, че вратите на клуба няма да бъдат затворени. Наказателното постановление все още не е готово и към момента на се знае какви ще са санкциите.

Заплашено от запечатване е и кафе-бар Саас. Заведението се намира в Кючук Париж, под жилищна сграда на улица „Стамат Икономов”. Наша проверка установи, че кафенето все още обслужва клиенти. Свързахме се със собствениците на заведението, които отказаха да коментират, както и  да съобщят дали барът ще бъде запечатан.

Склад за ядки също е бил атакуван от държавните служители. Той се намира в стоковото тържище в село Първенец.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.