Лекарите продължават да се борят за живота на колоездача от столичния квартал "Надежда" Константин Касабов, който беше пометен от кола вчера сутринта на кръстовището до стадион "Локомотив". Мъжът има сериозни травми на главата от сблъсъка и животът му все още е в опасност, научи TrafficNews.

 Полицията пък издирва свидетели на жестаката катастрофа, която се е случила около 8,20 часа в посока към шоурума на "Хюндай България".   

"За момента трябва да установим дали колоездачът наистина е бил блъснат. Има образувано досъдебно производство. Ако установим категорично, че е имало катастрофа и шофьорът е избягал, веднага ще предприемем издирвателни действия", коментираха от СДВР пред TrafficNews.

Съпругата на пострадалия велосипедист София Господинова е отправила апел във Фейсбук с молба, ако някой е станал очевидец на мелето да се свърже с нея. 

За инцидента стана ясно от различни Фейсбук групи, както и от публикация на съпругата на пострадалия. Близките на Константин Касабов  също са постнали апела на София с надеждата някой да е присъствал в момента на удара. 

Столичните колоездачи все по-често стават жертва на некоректни и невнимателни шофьори. Често те запушват велоалеите и хвърлят хората на педали ви истински сървайвър. Рисковете станаха още по-големи след като уличното платно се появиха и пуснатите в движение електрически тротинетки.

Отново в понеделник младеж, придвижващо се с ековозилото, е блъснат от автомобил на столичния булевард “Васил Левски”, близо со Софийския университет. На видео, публикувано в социалната мрежа Facebook, се вижда как той тръгва да  пресича шесте платна на булеварда, когато колите тръгват и една го удря.