Полицията е започнала проверка срещу биячите на служителя на Синя зона, научи TrafficNews.bg. Припомняме, че тази събота служител на общинското предприятие бе пребит в на ул. "Цоко Каблешков" /зад Четвъртък пазара/. Пловдивчанин паркирал автомобила си на Синя зона и когато се върнал, видял, че гумата му е закопчана със скоба. Шофьорът се разкрещял защо в събота колата му е закопчана, а служителят на зоната Огнян Димитров му обяснил, че събота е обявен за работен ден. След това шофьорът и неговият спътник се   нахвърлили с юмруци върху инкасатора и започнали да го удрят. Минувачи се намесили и повикали полиция, а Димитров бе откаран в болница, заради нанесените му травми. 

Шефът на Синя Зона Ненчо Калакунов обясни пред TrafficNews.bg, че това е първият подобен инцидент с негов служител. Тъй като хората не са добронамерени към техните служители се случвало да има заплахи и обиди, но никога не се е стигало до физическа разправа.

Той обясни, че в момента неговият служител в болнични, но се чул с него, за да го посъветва да си изкара медицинско, както и да опише злополуката като трудова.

Полицията реагирала мигновено и за 5-минути дошла на инцидента, а униформените са записала данните на биячите. Очаква се след проверката на полицията да се установи дали има престъпление и тогава да се образува досъдебно производство. Отделно Димитров може да заведе граждански иск за нанасяне на телесна повреда от двамата мъже.

ОЩЕ НОВИНИ - ТУК

TrafficNews.bg