Истинска мизерия цари в подлеза на Централна гара-Пловдив. Пътници и минувачи тъпчат мухъл, кал и вода. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg

„Всяка вечер минавам от там, забелязвам как малко по малко магазини затварят, витрините са изпотрошени, а хората газят кал и мухъл по стените, даже сигурно долу са останали не повече от 5-6 магазина.

Отвратително е, това е в центъра на града ни, централна гара, голям подлез, защо не се грижат и не го поддържат?“, разказа читателят, който изпрати снимки от мизерията.
Той описва ситуацията в подлеза „като след война“.

Репортер на TrafficNews.bg реши да провери дали състоянието на подлеза е толкова тежко в действителност. „Да те е страх да минаваш от там. А няма как защото е свързан с пероните на гарата.“, сподели възрастна пешеходка. През изминалата година подлези като този бяха наводнени многократно от проливните дъждове на лятото и есента.

Шахтите, които трябваше да поемат дъждовната вода, бяха запушени, а други просто не можеха да смогнат на количеството дъждове. В последствие всички търговци се принудиха да напуснат помещенията поради това, че от водата едни загубиха много от стоката си, а други от стоката си и самите помещения. Обектите в подлеза стоят празни, облепени с надписи:

„Магазинът се премести“ или „Отдава се под наем“, но за жалост едва ли някой ще наеме помещенията скоро, след скандалите там.
Някога оживеният подлез, сега е „тунел“, през който минават забързани минувачи, стискайки плътно багажа си.

TrafficNews.bg