10-годишното дете, което почина в училище в Кърджали не е имало здравословни проблеми. 

10-годишно дете почина в училище в КърджалиВсе още не е ясна причината за трагедията

Никой не може да повярва, че това прекрасно дете вече не е сред нас, просълзена коментира трагедията от тази сутрин в Кърджали психоложката на училището. "Той няма отсъствия - не се е разболявал. Нямаме информация да има здравословни проблеми", каза тя пред bTV.

Трагедията се е разиграла малко преди началото на първия учебен час в понеделник.

Детето седнало на чина си, без дори още да свали връхната си дреха, когато му прилошало и припаднало. Веднага бил извикал фелдшерът на училището, който започнал да прави сърдечен масаж и изкуствено дишане на момчето.

Само за 4 минути пристигнала извиканата линейка и детето било откарано в болница. Екипът го заварил без дишане и сърдечна дейност. След опита за реанимация от страна на спешните медици, после в болницата още час продължават усилията на лекарите да върнат детето към живот.

Тройна съдебно-медицинска експертиза трябва да разкрие причината за смъртта на четвъртокласника.

Веднага е започнала реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Детето е прието в ОАИЛ, където реанимирането е продължило още около час. Въпреки всичко детето е починало, без да възстанови дишане и сърдечна дейност, казаха още от болницата.

„Съучениците на момчето все още не знаят, че е починало. Извикахме родителите им. С децата от класа ще започнат работа училищните психолог, педагог и ресурсен учител“, заяви по-рано през деня заместник-директорът на училището Димитър Ликоманов.

По случая в Окръжна прокуратура-Кърджали е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщиха от държавното обвинение.

Разследването по досъдебното производство е възложено на следовател от Окръжен следствен отдел и е под надзора на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали.