10-годишно дете почина след като му прилошало в кърджалийско училище. Трагедията се е разиграла малко преди началото на първия учебен час в понеделник, а детето припаднало в класната стая.

От училището извикали линейка, с която детето било откарано в болница. Там лекари реанимирали детето, но въпреки това то починало, пише 24 часа.

"Все още не разполагам с информация по случая. Директорката на училището ми се обади по телефона и ме уведоми за случилото се. Каза, че дете от четвърти клас е било откарано с линейка, а по-късно й се обадили, че е починало", каза шефката на Инспектората по образованието в Кърджали Демитра Мирянова.

Дете докарано от екип на ЦСМП в спешното отделение на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД в безсъзнание, без дихателна и сърдечна дейност, съобщиха от болницата. Веднага е започната реанимация от 3 анестезиолози и 3 кардиолози. Детето е прието в ОАИЛ ,където реанимацията е продължила още около час. Въпреки всичко детето е починало без да възстанови дишане и сърдечна дейност, казаха още от болницата. От там допълниха, че е назначена съдебно–медицинска експертиза.