Сигнал по отношение на плачевното състояние на площите около южния бряг на река Марица получихме на редакторската поща на TrafficNews.bg

Пловдивчанката, която се свърза с нас и изпрати снимки на занемарените алеи и тревни площи, изказа огорчение от нехайството на редица институции, които си прехвърлят топката на отговорност и действие по обекта. В същото време пространството не само не се облагородява, ами бива допълнително рушено от разнородни дейности и сеч.

В апела си жената посочва, че десетки семейства, живеещи до р. Марица - южния бряг, всекидневно се сблъскват с неуредеността на пространствата около реката. Няма кошове за боклук, липсват пейки.

„Вече месеци наред алеята за пешеходци между моста на ВХВП и моста на Герджика е в окаяно състояние“, обясни читателката и посочи, че започнала да се свързват с различни институции – от ОП „Чистота“, през „Паркове и градини“, а поради липсата на реакция пратила писмо до Район "Централен".

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с районния кмет Георги Стаменов и той разясни, че сигналът е постъпил на 5 септември.

„Веднага бе разпредена проверка и днес монтираме три пейки и три коша. Свързахме се в ОП “Чистота“, за да бъдат въдворени в по-лицеприятен вид алеите, а от „Паркове и градини“ ще се погрижат за зелените площи“, коментира Стаменов.

„Действително площите се нуждаят от реновиране, но за момента се придържаме само към поддържането им чисти и удобни за гражданите. Не подхождаме към по-кардинални действия, тъй като сме кандидатствали за европейски финансиране на проекта „Голямата река“, в който е предвиден пълен ремонт, облагородяване и естетическо унифициране на алеите около Марица“, поясни кметът на Район Централен и посочи, че ако към момента бъдат предприети по-сериозни действие от инфраструктурна гледна точка, то при евентуален старт на проекта, всичко новоизградено ще бъде разрушено и вложените пари ще се окажат нецелесъобразно похарчени.