Именият ден на пловдивчанка беше съсипан, след като някой реши да си присвои дъска за кайт направо от колата й. Жената, която все пак се надява да си върне изгубената вещ, се свърза с TrafficNews.bg, за да разкаже за неприятното преживяване. Всичко станало на булевард „Марица” между моста на Герджика и ВХВП.

„Докато разтоварвах колата си след пътуване и спазвайки правилата за движение по пътя, "олекнах" със скъпа кайт екипировка”, обяснява тя. „На булевард „Марица”, където живея, е забранено спирането на булеварда от дясната страна. Аз, като съвестен гражданин, си спрях колата на предназначеното за това място и докато пренасях багажа си през булеварда, някой се е възползвал от моментното ми отсъствие и ми е откраднал кайт дъската”, разказва потърпевшата.

Дъската е North Jaime с размери 136/41 см, но няма търговски вид и няма как да бъде продадена за предполагаемата й стойност, обяснява жената. Тя уведомила полицията, голяма част от заложните къщи, сайтовете за обяви, писала и във всички групи за кайт екипировка. Така дъската вече е разпознаваема сред любителите на този спорт, а така ще стане и непродаваема.

„Полицията се отнесе с пренебрежение към случая, а аз все още се надявам някой добросъвестен гражданин да я е намерил и да се е погрижил за нея”, коментира жената. Тя има желание да си върне „загубеното”, защото за нея дъската има сантиментална стойност.

Именно затова тя предлага и възнаграждение за нея. Ако някой има информация за дъската или я е открил и иска да я върне, може да се свърже с потърпевшата на телефон 0888 823 456 или на e-mail mariaa.kamburova@abv.bg .

 „Много бих искала да предупредим хората да бъдат внимателни, дори когато са близо до вещите си”, пише в заключение жената.