Айвън Андреев от Пловдив, който обяви, че здравната каса не му отпуска лекарство за лечение на рак на гърдата заради това, че е мъж, а не жена - все още е без лечение от държавата.

След сигнали до институциите правилата бяха променени и държавата пое ангажимент медикаментите да бъдат осигурявани и за мъже. Защо обаче това не се случва?

„Преди 10 дни минах скенер, който показа, че нещата се развиват в положителна посока. Показа, че това лекарство лекува и мъже“, каза Андреев пред БТВ.

„От НЗОК в Пловдив отказаха да оттеглят решението, с което на Андреев беше отказано лечението. Делото продължава. Не може днес да е разрешено използването на лекарство, а вчера да не е било. Очакваме решението на съда дали ще се вземе експертиза или съда ще се позове на поправката, от която е видно, че вече мъжете с рак на гърдата се лекуват с това лекарство, което в НЗОК пише ,че лекува само жени“, каза адвокатът на Андреев Кристиян Гьошев

„Разчитам да спечелим делото, но не ни беше това целта. Обидно ми е отношението. Вече си правя планове за Коледа. Нещо, което не бих си позволил, ако правех химиотерапия“, посочи Айвън Андреев.