В последните часове на 2019 г. пловдивчани напълниха хипермаркетите и пазаруват за празничната вечеря. Според онлайн допитване на TrafficNews, в което се включиха над 1000 човека, пловдивчани масово ще посрещат Нова година по домовете си. На въпроса "Къде ще празнувате Нова година" 61% от гласуващите са заложили на уюта в домашни условия.

Нова година, нови стремежи: Как ще празнуват пловдивчани и какво ще си обещаят?Изпращаме поредната година, в която отказахме цигарите, започнахме да спортуваме и да се храним здравословно

Очевидно повечето хора са оставили приготовленията за последния момент. Днес огромни опашки от коли задръстиха пътните артерии в града. Под обсада се оказаха големите хипермаркети. На паркингите трудно се намира свободно място, дори количките за пазаруване се оказаха кът.

В повечето магазини се извиха опашки по касите и пред витрините за месо и колбаси. Такива имаше и пред търговските обекти, които продават пиротехника. Традиционни за новогодишната трапеза ястия като баклава например бяха свършили.

Пазарите също са пълни. Хората правят последни покупки на плодове и зеленчуци. Търговците вече са подредили и сурвачките, с които утре децата ще сурвакат своите близки за здраве през новата година.

Ето част от предпразничната еуфория, която уловихме в снимки: