Подозирам, че е оказан натиск за отстраняването на началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград, тъй като аз самият бях подложен на такъв. Това заявява за Агенция „Фокус”бившият директор на ОДМВР Пловдив Пламен Узунов. Той подаде оставка през август т.г.

„Много съм изненадан от резултатите, които бяха изнесени. Познавам служителите от двете полицейски управления. От медиите се запознах и с резултатите от извършената реализация, които са много противоречиви”, заявява Узунов.

„Естествено, че когато някой е извършил престъпление или нарушения на служебните правила, трябва да бъде извършена проверка и да бъде взето безкомпромисно решение. За мен остава неприятният привкус, че те бяха предварително пожертвани, без в медиите да излязат категорични данни за тяхната вина. Обстоятелствата, че към момента не са задържани с мярка на съда, означава, че има нещо нередно”, коментира бившият директор на ОДМВР Пловдив.

„За Асеновград съм изненадан – там никога не са се получавали, каквито и да е данни за злоупотреби от страна на началника на Районното управление. Това, което научих, просто ме изуми”, коментира той.

„За Първомай стоят по малко по-различен нещата, тъй като там действително в продължение на дълъг период от време се получаваха данни, че нещо се случва, но те бяха много абстрактни и бях възложил и комплексна проверка на районното управление”, посочва Узунов.

„Подозирам, че има оказан натиск, тъй като аз самият бях подложен на такъв. Затова назначих проверка, за да може да се установи твърдените от някои хора факти, дали отговарят на истината. Мен например са ме натискали да сменя ръководството на тези две районни управления и в частност на това в Първомай. Пред мен един народен представител многократно твърдеше, че в Първомай е организирана престъпна група, без да ми каже нищо конкретно, като многократно ми е оказвал натиск да сменя ръководството на районното управление с човек, който посочи той. Дали става въпрос за политически натиск не мога да кажа, но със сигурност става въпрос за личните интереси на един народен представител. От ръководството на МВР не ми е оказван натиск. Оказван ми е натиск само и единствено от един народен представител и той е Методи Андреев”, заявява Узунов.

„Много ме боли това, което става с полицията”, казва още той.

Според него началниците на двете районни управления са били показно унижени и заяви, че е имало възможност да се действа по друг начин и да не се стигне до това. „Очаквам всеки да си получи заслуженото в това число и длъжностните лица, които преекспонираха така нещата, че да изглеждат по този начин. Нека съдът да прецени дали тези хора са виновни или не. В медиите се тиражира, че те са виновни – нещо, в което аз се съмнявам” допълва Узунов.

„Много ме боли това, което става с полицията”, каза още той. Според него началниците на двете районни управления са били показно унижени и заяви, че е имало възможност да се действа по друг начин и да не се стигне до това. „Очаквам всеки да си получи заслуженото в това число и длъжностните лица, които преекспонираха така нещата, че да изглеждат по този начин. Нека съдът да прецени дали тези хора са виновни или не. В медиите се тиражира ,че те са виновни – нещо, в което аз се съмнявам” допълни Узунов.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg