Много странна опорка. Представяте ли си каква фантация трябва да има някой, за да каже, че арестураме, за да скрием война. Трябва да си луд да кажеш, че това е така. Това коментира премиерът Кирил Петков пред медии по повод твърдения, че задържането на Борисов и още хора от ГЕРБ, за да се прикрят важни решения и проблеми пред управляващата партия. 

Корупцията на разграничава национални и евро пари. Това, че има сигнали за корупция и доклад на министерство на финансите, които дават предположение, че контрол не е имало, са сигналите предизвикали действията на МВР, каза Петков. Той поздрави МВР за това, че са действали без страх.

„Недосегаемите вече не са над закона. Това, което ме разпитваха, бе за моите разговори с Кьовеши и докладът, който получих, който свързва министерството на финансите с одита на еврофоновете, поясни Кирил Петков.

 „Докато ЕП прави проверки, време е българската прокуратура да си влезе на мястото и да застане от страната на хората. Имаме толкова много сигнали, които тя явно не разглежда. Най-накрая ще се осъзнаят. Не може да получаваме сигнали по „Магнитски“ от Щатите, от Европрокуратурата, а нашата да не показва реални действия на ниво, което народа очаква. Надявам се , че те ще направят този завой сега, защото не могат да скрият неща от Европрокуратурата“, коментира премиерът.

Никакви ракети няма да се дават на никого. Това заяви министър-председателят.

„Много ясно искам да кажа – никой не отива на война. Това, което България прави, е пълна подкрепа на Украйна, хуманитарна помощ, медикаменти и посрещане на бежанци. Работим координирано по източния фланг на НАТО“, поясни Петков.

Никой не е говорил с мен от американска страна, за да се иска оръжие, добави той.

Премиерът заяви, че е имал разговор с офиса на европейската комисия. Оттам са заявили, че скоро Урсула ход дер Лайен ще дойде , за да подпише плана за възстановяване.