Заледени на места, но опесъчени и нормално проходими са пътищата в планинските райони на Пловдивска област. Това съобщиха пт Областното пътно управление в Пловдив. В равнинната част пътните настилки са предимно сухи. Трафикът по всички основни направления се осъществява с нормална интензивност към този час на деня. По-засилено е движението по пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“.

Читатели на TrafficNews.bg обаче предупредиха, че пътищата в района на Марково са хлъзгави и опасни и препоръчаха при възможност да не бъдат използвани. 

От Областното пътно управление предупредиха за завишена опасност от образуването на свлачища по пътищата Бачково - Нареченски бани, Кричим - Девин и Югово - Лъки, предава „Фокус“. Водачите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през посочените участъци, тъй като е възможно свличането на земна и скална маса.

Проходът Троян - Кърнаре остава затворен за преминаване на всички моторни превозни средства. Ограничено е и движението на тежкотоварни камиони над 12 тона по пътищата Югово - Лъки - Здравец, в отсечката град Лъки - пътно кръстовище за хижа „Момчил юнак“ и Поповица -Болярци.

Трафикът на територията на град Пловдив също се извършва нормално и без затруднения. Преминаването през светофарните уредби се осъществява средно за около 1 - 2 минути. Пътните настилки в града са сухи, на места по вътрешнокварталните улици има заледени участъци.

Проходими при зимни условия са и пътищата на територията на област Пазарджик. Пътните настилки в равнинната част са сухи, по усойните места заледени и заснежени, но почистени и опесъчени. Въведени са и ограничения за товарните автомобили. Забранено е преминаването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по двете планински отсечки Велинград - Сърница и Белово - Юндола.

Въведено е ограничение на моста в село Бошуля, който е част от републиканската пътна мрежа. Там е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона. Определеният обходен маршрут е през село Звъничево -Септемврийски ханчета - град Септември - село Бошуля. В Родопската част на областта остава опасността от падащи камъни. Тя е най-голяма по направленията Пещера - Батак -Широка поляна, Варвара - Гара Костандово и Белово - Юндола.