Кметът на Пазарджик Тодор Попов се разплака в началото на извънредната пресконференция, след убийството на началника на неговия кабинет и говорител на общината Татяна Стоянова, предаде репортер на TrafficNews.bg от община Пазарджик.

„Не мога да си дам отговор защо и как може някой да я застреля като куче?”, попита в началото на брифинга кметът Попов.
Той е разбрал, че куршумите, изстреляни по Стоянова са 5, но не може да уточни дали всички са били в областта на главата.

„Искам да избегна всички спекулации относно причините. Тя беше професионалист и отговорен човек, нямаше нищо общо с обществените поръчки и проектите за града и не е била фактор при взимане на решения. Тя само координираше координацията между звената и беше говорител на общината. Беше ми дясната ръка, много бяхме близки, познаваме се от 15 години, но не бяхме толкова близки в лично отношение, за да знам дали мотивът за убийството е личен. Не е изглеждаше видимо притеснена, напротив даже беше весела и празнувахме именния й ден вчера.”, каза през сълзи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Според него, убийството не цели да бъде сплашен. Той не се страхува за живота си и е отказал допълнителна охрана.

„Страхувам се не за живота си, а че цялото ни общество е тежко болно, ако е било срещу мен, нямаше да съм тук сега. Не съм давал основание за заплахи, гледал съм да си върша работата съвестно.”, каза още Тодор Попов.

Кметът на Пазарджик плачеше по време на цялата пресконференция и я прекрати, защото не издържа на напрежението.

СНИМКИ от втория оглед - ТУК

Видео от нощта на убийството ТУК

TrafficNews.bg