Отец Иван е готов да прости на 27-годишната Павлинка лъжите за мелето, предизвикано от нейния мъж, и отново да я прибере в приюта в Нови хан с двегодишния й син. 

Това обясни пред TrafficNews свещеникът, който потвърди, че жената не се е появила през миналата нощ в стаята, която ползвала досега. "Каза ми, че отива до кръстницата си заедно с детето и после ще се прибере, но така и не си дойде", заяви отец Иван.   

Той обаче се съмнява, че Павлинка ще има очи да дойде при него след всичко, което е казала по негов адрес. Жената стана повод за кървавия инцидент на 15 август, когато след скандал между нея и мъжа й Милен, той налетя с нож и рани отец Иван и неговия помощник Атанас. Нападателят беше задържан от полицията и в момента му е наложен постоянен арест, докато върви разследването.

В началото Павлинка заяви пред медиите, че е потърсила подслон в приюта в Нови хан, защото Милен редовно я пребивал, посягал и на детето. В деня на инцидента той поискал да си вземе детето от нея, но тя не му позволила. 

Впоследствие обаче тя смени версията и разказа, че отец Иван и неговият помощник са нападнали с бухалка мъжа й, който се е защитавал. Тя пък била принудена да премълчи истината, за да не я изгонят от приюта.

 "Сто процента съм сигурен, че няма да върне след като е говорила тези неща. Вероятно мъжът й я накарал да излъже или сама е решила да го прикрива и да го спаси от затвора.", коментира пред TrafficNews отец Иван. 

Той обясни, че след инцидента, в който се размина само с разрязано ухо, е посъветвал Павлинка да извади ограничителна заповед за своя мъж Милен, за да не може той отново да идва ов приюта и да я тормози. 

В същото време обаче разбрал, че жената е търсила и е купила мариахуна от хора в Нови хан. Свещеникът смята, че Милен е подтикнал жена си да употребява наркотици. 

Въпреки това отец Иван е категоричен, че ако Павлинка се върне в дома той ще я приеме.

"Ще й дам да се върне. Защо да не й дам? Аз не мога да се оплача от нея. Каквото е трябвало го е вършела, не е създавала проблеми, просто явно мъжът и и влияе или може да употребява някакви наркотици", завърши свещеникът, който вече 30 години приютява безпризорни в Дома за сираци "Свети Николай" в чийто приют намират подслон в Дома за сираци “Свети Николай” при манастирския храм “Света Троица” в Нови хан.

Павлинка обърна палачинката за мелето в Нови хан, обвини отец ИванТвърди, че са я изгонили от приюта, свещеникът отрича, подозира, че се е напушила с марихуана

Отец Иван: Искаше да ме заколи наркоман, когото изгонихме от приюта!Майката на сина му се скри зад мен и той ми налетя с два ножа, разказа пред TraficNews свещеникът