Специализираният наказателен съд остави в ареста тримата сводници, които изпращали момичета да работят в България, Германия и Австрия.

Според магистратите има достатъчно събрани доказателства, че именно задържаните са били част от организираната престъпна група. Освен това според спецсъда има риск тримата да се укрият или да попречат на разследването, указвайки влияние и натиск над свидетелите.

Обвинените бяха задържани на 16 септември на територията на Бургас и София.

При извършените претърсвания разследващите иззеха пари и злато на стойност половин милион лева. Освен това са открити осем луксозни автомобила, чиято стойност пък е близо 2 милиона лева.

За разлика от повечето сводници, арестуваните в бургаския квартал „Меден рудник” тартори на бандата за трафик на проститутки не са наблягали на боя във вербуването. Обикновено те са въртяли любов с набелязаните  момичета, но тайно са заснемали секс сцените с тях. После ги изнудвали с видеозаписите, за да проституират в Австрия и Германия.

На самите момичета е давана много малка част от парите, а самата тарифа знаели само сводниците и клиентите им. Момичетата били предлагани като високо качество и именно заради това заплащаните суми са били доста големи. Заработените от жриците пари били превеждани на сметка, за да не могат те да разполагат с тях. Момичетата са били настанявани в квартири, които са били наемани от сутеньорите в Германия и Австрия. Едно от разпитаните момичета не е знаело, че в банковата му сметка в Германия има 67 000 евро, а е разполагала единствено с 200 евро.

Всеки сводник се е занимавал с около 5 момичета, за които трябвало да набира по определен брой клиенти.

Групата била засечена през юни заради луксозния си и разточителен начин на живот. Освен в лимузини сводниците влагали изкараните със секс услуги пари и в скъпи имоти.