13-годишно дете е починало в болницата в Плевен от раните си, получени при тежка катастрофа край луковитското село Петревене, станала в понеделник вечерта. При приемането му в болницата обаче на детето е направен направен тест за COVID-19.

Пробата му се оказва положителна за инфекцията. След кончината на 13-годишното момче, то бива водено като починало от нараняванията си вследствие на пътния инцидент. То няма да бъде водено като починало от COVID-19, тъй като не е имало време да се потвърди инфекцията с PCR тест, уточнява Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ "Георги Странски".

Впечатление обаче прави, че в днешната статистика, качена в Единния информационен портал, има описан случай на починало от COVID-19 момче на 13-годишна възраст.

13-годишно дете почина с COVID-1975 здравни работници са заразени през последното денонощие

Не е ясно още дали става дума за съвпадение или за случай, в който пациент, починал при други обстоятелства, но с положителна проба за коронавирус, влиза в статистиките като жертва на COVID.

До момента от Министерството на здравеопазването на са излезли със становище по случая.

Припомняме, че в тежкият инцидент между товарен и лек автомобил край Петревене на място загинаха младежи на 19 и 15 години, а в Плевенската болница са починали още двама непълнолетни пътници от автомобила.

Снимка: Илюстративна