Сърбин, хванат да кара дрогиран край Велико Търново, е осъден да плаща 49 000 лв. - стойността на лизинговата кола, с която пътувал.

По обвинение на Районна прокуратура - Велико Търново 47-годишен сръбски гражданин бе осъден по бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. С определение на Районен съд - Велико Търново от 17.08.2023 г., с което е одобрено постигнато споразумение, М.М. е признат за виновен за това, че на 14.08.2023 г. по ПП I – 5, км. 105, с посока на движение към град Русе, управлявал лек автомобил, собственост на лизингова къща, след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено по надлежния ред, съобщават от прокуратурата.

На М.М. е наложено наказание девет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение  е отложено с тригодишен изпитателен срок, и глоба в размер на 450 лева. Лишен е и от право да управлява МПС за срок от девет месеца.

Той е осъден също да заплати сумата от 49 000 лева, представляваща стойността на превозното средство, с което е извършил престъплението и което не е негова собственост.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.