Още колко бащи трябва да изгубим, за да се сетите, че има насилие и спрямо мъжете?

Още колко изпълнителни дела трябва да бъдат заведени заради това, че единият родител (в повечето случаи майката) не осигурява достъп на бащата до детето?

Още колко кръгли маси и конференции ще си организираме просто да си поговорим за превенция, за PAS синдром и за политики за промяна?

Мъжете не мълчат, просто не искате да ги чуете.

Пребройте им сигналите, жалбите и тъжбите.

Тава са думи на Елеонора Йорданова, председател във Фондация “Превенция на родителското отчуждение”, която инициира утре, 26 януари, от 18 ч протест пред Министерския съвет в София. Протестът е заради убития баща Пейо и заради всички други бащи, които са жертва на насилие - психическо и физическо.

"Боли ме от системата, от неправдите, които виждам всеки ден. Обществото е отговорно за това, институциите също. Не, няма да дадем този случай да бъде потулен. Няма да ни запушите устата с думите “насилие към мъже няма”.

Понеже НПО мълчат, паразитните държавни структури също мълчат.

Понеже слушах години наред "Нито една повече" и съм подкрепяла протестите. Сега ще кажа - Нито един повече. Има насилие към мъже, всеки уикенд от месеца върху бащите се проявява насилие с елемент на жестокост. Всеки уикенд един баща е потърпевш от родителските войни, унижен е, авторитета му пред децата е сринат.

Има насилие към мъжете, просто не го виждате. Не Ви изнася да го виждате. Измивате си ръцете с това - мъжът е физически силен, той е виновен. Психически и физически и мъжете вече не са силни. Изтощени са от женските простотии, от това, което се случва. От това разиграване години наред, от това мъкнене по дела", пише Елеонора Йорданова в своя Facebook профил.  

"Излизаме на протест, защото един баща изгуби живота си в опит да се пребори със системата и със стигмата в нашето общество", уточнява Йорданова.