Как ви се връзват понятия като "отдих" и дупки? Или "култура" и пак дупки? Дълбоки, опасни, от които хвърчат ей така - културно и отдъхващо, парчета асфалт и камъни? Ако ви се струва нелогично или невъзможно, ще трябва да ви разочароваме. Съвсем действителна е връзката! Става дума за грозните дупки край парк „Отдих и култура”, които тормозят пловдивчани от месеци. Впрочем ето писмото, адресирано до кмета и управниците на Пловдив, което те ни изпратиха. Публикуваме го без редакторска намеса:

Докога г-н Кмете? Докога ще звъним, ще подаваме сигнали, а Общината и Район "Западен" ще си прехвърлят „топката” и задълженията? Става дума за добре познатата Ви улица в парк „Отдих и култура” до Гребната база, с поредните й лунни пейзажи, които са легнали на пътя като произведение, но не на изкуството, а на Община Пловдив... 

Само след няма и 3 месеца, откакто запълниха дупките до ремонтирания участък, те станаха повече и по-дълбоки, а до изградената тротоарна площадка, която би трябвало да бъде автобусна спирка, но без навес, а само обозначена с табелка, си е живо предизвикателство да оцелееш, без да те удари някое парче асфалт или камък изпод гумите на движещите се автомобили.

Как и на какво безопасно място може да чакаме автобус в Пловдив, без покрив, без сухо и безопасно място? Докога ще търпим този тормоз или геноцид, както искате го наречете, господа управници на Пловдив?

А ето и илюстративния материал, красноречиво подкрепящ тезата на пловдивчани. Що се отнася до въпросите им, надяваме се на бърз отговор - и без прехвърляне на топката, моля!