Късове мазилка падат от сграда в центъра на Пловдив, сигнализира читателка. Зданието се намира на сантиметри от статуята на Мильо на ъгъла на ул. „Княз Александър I-ви” и ул. „Ангел Букурещлиев”, а комините й са в окаяно състояние.

Там ежедневно минават хора, които се придвижват покрай водната каскада, посещават заведения, немалка част се и снимат с паметника на пловдивския чешит.

Къщата се води на ул. „Княз Александър I-ви” 28 и под жилищната част има магазини за дрехи. Тя е част система от улични ансамбли "А" по ул."Княз Александър І", ул."Отец Паисий", ул."Р. Даскалов", ул."Хр.Г.Данов", площад "Джумаята", съставен елемент на ГПК - Историческа зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив" и се води групов паметник на културата. Сградата е частна многофамилна къща на 4 етажа.

За коментар по темата потърсихме кметът на район "Централен" Георги Стаменов. 

"Почти всички сграда в центъра са обследвани от междуведомствена комисия още миналата година. Съответно там, където е имало компрометирани фасади, са издадени предписания към собствениците. Това се случи миналата година, когато експерти от НИНКН, РДНСК, Община Пловдив и район "Централен" направиха оглед на сградите в района. На много от собствениците са направени предписания, но е възможно да има и нови опасни имоти, тъй като времето оказва въздействие ежедневно", коментира Георги Стаменов. 

Кметът се ангажира, че от районната администрация ще проверят сигнала и ще издадат предписания към собствениците.