Режисьорът Георги Стефанов-Визиото вдигна дрон над горящия Тютюнев град в Пловдив и успя да запечата картината от птичи поглед. Той предостави снимка и ВИДЕО на TrafficNews.bg от мястото. На нея се вижда как четвъртият поред запалил се склад е изтърбушен изцяло и продължава да гори. На снимката се виждат пораженията и по склада в съседство. 

Гледката е покъртителна, защото тази вечер горят 100-годишни здания, паметници на културата. Миризма на нафта, евакуирани хора, вой на сирени. Такава е атмосферата в Тютюневия град тази нощ, който никога няма да бъде същия.

"Отделих повечко време по направата на това кратко филмче, защото това е най-големият пожар в историята на нашият град, а освен това това са паметници на културата! Не можем да подминем току-така с лека ръка това огромно за града бедствие. Това е и причината, която ме провокира да грабна дрона и да снимам, въпреки тежките снимачни условия и пушека, през който трябваше да мине техниката. Надявам се тези кадри отгоре да послужат на прокуратурата и следствието за изясняване причините, поради които е възникнал пожара.", заяви Визиото пред TrafficNews.bg

Ето и видеото от дрон:

ВИДЕО от мястото и коментарите на хората - вижте във видеото:

В същото време колите в района са покрити с пепел заради пожара.

Пожарът в Тютюневия град в Пловдив се разрасна. Екипи на пожарната продължават да се борят с огнената стихия.

Огнените сажди се изсипаха като дъжд в района. Част от тях падаха на улицата, други по съседните къщи, както и в двора на СОУ "Партиарх Евтимий". 

Пожарникарите се оттеглиха заради опасност от срутване на сградите и увеличиха периметъра на евакуиране.

Чува се пукане и пропадане на етажи. Рухнаха и част от страничните стени на четвъртия склад. До момента изгорелите напълно са три сгради, пожар бушува в четвъртия склад, като е засегната и сградата на фитнес център в района. Хората от съседните къщи са евакуирани.

На мястото има стотици хора, които наблюдават невижданата огнена стихия.

TrafficNews.bg