Огънят в старческия дом в провадийското село Рояк, където загинаха девет души, е тръгнал от покривната конструкция. Най-вероятно причината е късо съединение. Пламъците бързо са се разпространили до подпокривното пространство, което се оказало фатално. Пушекът навлязъл и на долния, трети етаж, и 9-имата души са се задушили. 

Както вече съобщихме, сигналът е подаден малко преди 18 часа тази вечер. Веднага на място са изпратени пет пожарни и спасителни екипи. Извършена е евакуация на възрастните хора, които са обитавали дома, съобщават от МВР. 

Пожарът е ликвидиран.

Девет души загинаха при пожар в дом за възрастни хора край ВарнаИма обгазени хора

 „Пострадалите са отделени в един ъгъл на двора - за тях се грижат персоналът на дома и хора от общината. Бърза помощ потвърди, че девет човека са починали”, съобщи в ефира на NOVA директорът на пожарната във Варна Тихомир Тотев.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев обясни, че общо обитателите на дома “Топъл дом”  са били 58. „В момента ще извозим 49. Няма хора, които да се нуждаят от настаняване в болница. Местните лекари и екипи на Спешна помощ ни помагат”, добави той.

От пожарната пък изключиха версията за умишлен палеж. Районът е отцепен, утре сутринта ще бъде извършен цялостен оглед на местопроизшествието.

Собственичката на дома Милена Мазурик не можа да отговори колко персонал е имало в дома в момента на пожара, нито на колко години на жертвите. Пред медиите тя заяви, че нищо не знаела. От 2 месеца била управител. Не знае и дали са правени учебни тревоги.

Милена Мазурик