Кметът Здравко Димитров издаде заповед, с която утрешният ден  - 31 март в училищата на територията на град Пловдив се обявява за неучебен.

Освобождаването на учениците се налага във връзка с непредвидената ситуация, създала се през деня след получени заплахи за бомби в училищата. Решението как да се процедира с учебния процес до края на деня взе всеки директор.

Повечето за бомбените заплахи четете в поместените материали:

Сигнали за бомби и в училища в Пловдив! Евакуират учениците

След евакуацията на СУ "Св.Паисий Хилендарски": Децата са уплашени, родителите – изненаданиТечат евакуации и в други пловдивски училища

Учениците в Строителният и Гимназията по туризъм остават в клас, въпреки бомбените заплахиРъководствата на училищата отказаха евакуация

Зико обяви бомбена ваканция в ПловдивПричина за това са поредица от бомбени заплахи

На този фон говорителят на ЦИК Росица Матева заяви на брифинг, че процесът на организация на изборите тече нормално.

Относно сигналите за поставени взривни устройства в сградите на училища, ЦИК е в непрекъснат контакт с вътрешния министър Демерджиев, който и отговаря за изборите. Имат уверението, че МВР предприема всички действия да бъдат охранявани сградите, в които ще има секционни избирателни комисии. В съботния ден, след като бъде подредено изборното помещение, то остава под охрана на МВР. Ще се охраняват непрекъснато, докато приключат изборите, така че да не се допуска възможност да бъде прекъснат изборния процес.

ЦИК: Полиция ще охранява училищата, в които ще се гласува, още от съботаВсе още няма протокол как ще се действа в случай на бомбена заплаха

Демерджиев: Ще направим всичко необходимо хората да гласуват безопасно

В рамките на два летни сезона ще бъде извършена цялостната реставрация на Хуманитарната гимназия. Това съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов на инициирана от него среща с родители на деца от двете училища, помещаващи се в сградата - паметник на културата от национално значение – ХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър I“.

Дългоочакваната реставрация започва това лято след общите усилия на районното кметство, родителите и директорите на двете училища.

Няма да местят учениците на Хуманитарната, правят ремонта през летните ваканцииВ бюджет 2023 на община Пловдив ще бъдат включени още 3 млн. лв. за довършване на първия етап

Семейна драма завърши с изстрели в Пловдив. 29-годишен стреля по баща си в Кършияка произвеждайки 4 изстрела, като се е целил в главата. По-възрастният мъж на име Златко е откаран в болница в съзнание. Инцидентът стана малко преди 19 часа на улица „Мизия” 12 в Кършияка.

Подробности четете тук:

Мъж простреля баща си в Кършияка

Мъжът, прострелял баща си в Кършияка, е произвел 4 изстрела в главата29-годишният извършител е задържан

Синът на известния столипиновски барон Асан Кучкаря отново се изправи пред Пловдивския районен съд по обвинение за причиняване на лека телесна повреда, но ход на делото не бе даден. Това е втори опит за провеждане на разпоредително заседание, след като в началото на януари, делото беше върнато в досъдебна фаза. Припомняме, че известният в Столипиново Ейвер Мехмед попада под ударите на закона за побой над шофьор от градския транспорт.

Синът на столипиновския барон Асан Кучкаря, набил шофьор на рейс, застана пред съдаДелото срещу социалния работник не стартира

Травеститът Асен Ангелов -Лидия, който през месец август миналата година открадна 7000 лева от 90-годишен пенсионер в Пловдив се оказа неоткриваем.  Днес обвиняемият трябваше да бъде доведен в съдебната зала с белезници, след като на предходното заседание съдия Методи Антонов поиска изменение на марката му за неотклонение от “подписка" в “задържане под стража”. Въпреки, че е обявен за общодържавно издирване, Ангелов не е бил открит никъде, а издирването му продължава.

Няма и следа от травестита Лидия, откраднал 7 бона от пенсионер в Пловдив, издирването му продължаваТой е с изменена мярката за неотклонение от "подписка" в "задържане под стража”

"Газпром" напуска 5 от бензиностанциите си в Пловдив и на тяхно място влиза Shell. "Газпром" запазва обектите си на Карловско шосе и срещу търговски център "Форум" в Тракия. Магазините в бензиностанциите вече са празни, всички отличителни знаци на руската компания са свалени и е въпрос на дни обектите да бъдат ребрандирани.

5 бензиностанции на "Газпром" в Пловдив стават ShellБританската компания купува бившите обекти на "Емко- М"