Последните данни за разпространението на коронавируса в България: 

COVID в цифри: 210 новозаразени, 22 случая са в пловдивскоВижте актуалните данни за страната

След полицейско преследване, край Драгоман е заловена група мигранти, с тях е и полска гражданка.

Поредна гонка на АМ "Тракия": Полицията преследва кола с мигрантиАвтомобилът се издирва в районите около магистралата

Заловиха издирваните мигранти на АМ "Тракия", колата се е движила с над 200 км/чНа място полицията установила 10 мигранти и полска гражданка

Успешно премина операцията на пострадалия тежко полицай при гонка с мигранти в София.

Операцията на тежко ранения полицай при гонка с мигранти е преминала успешноТова заяви здравният министър Асен Меджидиев

Пиян шофьор се удари в тир на АМ "Тракия", съобщиха от полицията. Инцидентът е станал вчера около 20.40 часа в района на км 348 на магистралата в посока София.

Пиян шофьор се удари в тир на АМ "Тракия"Инцидентът е станал вчера около 20.40 часа

Задържаха избягалия мигрант след гонката с полицията в Бургас. Останалите заловени бяха на разпит цялата нощ.

Задържаха избягалия след гонката с полицията мигрант в БургасТестът за наркотици на шофьора е бил положителен

България ще участва в първото издание на турнира по тенис за смесени отбори "Юнайтед Къп" с награден фонд 15 милиона долара в Австралия. Българите получиха едната от двете свободни квоти, благодарение на 28-ото място на Григор Димитров в световната ранглиста при мъжете и ще се включат в първото издание на турнира от 29 декември до 8 януари.

България ще участва в първото издание на "Юнайтед Къп"

Милиардерът Илън Мъск планира да посети Белоградчик през април. Това става ясно от публикация на служебния министър на туризма Илин Димитров.

Илон Мъск планира да посети Белоградчик през април

Жена е пребита посред бял ден в парк в столичния квартал „Сухата река“. Извършителят се издирва. След нападението жената настоява за анонимност. Разказва, че посред при разходка в столичния парк „Герена“ през деня е чула писъци и е видяла как мъж пребива приятелката си.

Насилие: Жена беше бита, след като сигнализира за нападение над друга жена в СофияИздирва се нападателят

Мъж е арестуван заради стрелба пред магазин в Пловдив. 

Арестуваха мъж, стрелял пред магазин в ПловдивДрегерът отчел 1,7 промила

30-годишен турски гражданин е заловен да превозва мигранти, съобщават от пресцентъра на МВР в Хасково. От там уточняват, че през вечерта нa 22 ноември, в Тополовград, униформени служители са спрели за проверка микробус „Рено“, управляван от турския водач.

Заловиха турски гражданин, превозвал 20 нелегални мигранти в ТополовдградТе са били намерени в багажното отделение

Двама мъже са задържани при спецакцията на МВР и са иззети около 300 килограма готова продукция тютюн и повече от 2 тона необработена листна маса.

Разбиха работилница за контрабанден тютюн в Пловдивско, двама са арестуваниОперацията е проведена снощи от екипи на отдел „Икономическа полиция” и РУ Първомай

Приключи разследването по случая "Семерджиев", съобщи на брифинг зам.директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. 

Семерджиев ще отговаря пред съда за 5 престъпленияРазпоредителното заседание е насрочено за 29 ноември

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще предложат правителство на малцинството. Това обяви на пресконференция в Народното събрание съпредседателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков.

ПП и ДБ: Ще предложим правителство на малцинствотоТова обяви на пресконференция в Народното събрание Кирил Петков

Заловеният в Пловдив Масуд Абдо  и четиримата му съучастници, обвинени в организиране на канал за трафик на мигранти се изправиха днес пред Районен съд- Пловдив, за да получат присъди. Припомняме, че те бяха подпомогнали 20 чужденци – граждани на Сирия, Афганистан и Мароко, да пребивават и преминават незаконно през страната.

Каналджията Масуд Абдо призна, че е превозвал мароканци и сирийци нелегалноЗаловеният заради организиране на канал за трафик на мигранти получи присъда

Авария държи жители на ул. „Полет“ в Пловдив дни наред без нормално водоподаване. От събота /19.11./ местни забелязали, че налягането намалява и потърсили дежурния телефон на ВиК. По техни думи едва на 22-ри получили информация, че е регистрирана авария, но все още се разглеждат варианти как да бъде отстранена.

Заради стар водопровод - краен квартал на Пловдив дни наред е без нормално наляганеОт ВиК отстраняват аварията

Сериозна ВиК авария затвори движението на част възлов булевард в Пловдив. Проблемът е локализиран в близост до кръстовището между бул. „Шести септември“ и бул. „Копривщица“, от западната страна на жп прелез /край ресторант Глобус/, съобщават от полицията.

Голяма ВиК авария блокира част от бул. "Шести септември" в ПловдивОт полицията съветват шофьорите да избират алтернативни маршрути

Час пик идва, а бул. "Копривщица" все още е блокиран заради ВиК аварияДвижението се регулира от полицията

Народното събрание прие на първо четене без дебати повишаване на акцизите при тютюневите изделия от март догодина. 

Решено от НС на първо четене: Цигарите поскъпват от 1 мартСамо от "Възраждане" гласуваха "против"

Легитимно ли е новото ръководство на Студентския съвет на Университета по хранителни технологии? Днес бившият председател Пламен Петров, зам.-председателят Евгени Драганов и зам.-председателят на Общото събрание на СС Иван Костов дадоха извънредна пресконференция по повод свиканото Общо събрание на студентите, което избра ново ръководство.  Припомняме, че срещата, проведена на 21 ноември, предизвика ново напрежение между студенти, ръководство и част от досега действащия студентски съвет към Университета по хранителни технологии-Пловдив. За обезпечаване на мирното провеждане се наложи дори намеса на полиция. 

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев предложи промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигранти. 

Демерджиев предлага промени в НК за ограничаване трафика на нелегалните мигрантиТой коментира и подадената оставка на главния секретар на МВР

Бунт за заплати в един от пловдивските превозвачи – „Хеброс бус”. Организирано днес шофьори са решили да преустановят маршрутите в средата на деня и са започнали да ги прибират в гаража. Шофьори, кондуктори и друг персонал в момента стачкуват в базите на превозвача, като те не са получавали заплати от три месеца.

Бунт за заплати в „Хеброс бус” ! Спряха половината от рейсовете им в ПловдивШофьори прибраха рейсовете в гаражите, протестират

Протестиращите шофьори на "Хеброс бус": Работим по 15 часа! Ако Дошков не може да плаща - да обяви фалитСпоред техните думи, бизнеменът прехвърля вината за това изцяло на Община Пловдив

Локомотив ще заеме временно два милиона лева на Община Пловдив от средствата, предвидени за строителството на стадион "Локомотив", съобщиха от клуба на привържениците на "черно-белите" след среща в общината. 

Локомотив заема два милиона лева на Община ПловдивТова съобщиха от клуба на привържениците на "черно-белите"

Допълнителната проверка на ЕС потвърждава, че България и Румъния продължават да изпълняват необходимите изисквания за цялостно приложение на Шенгенското законодателство. Това се посочва в оценка на Европейската комисия, разпространена днес от Съвета на ЕС.

Започна заседанието на парламентарната комисия по отбрана, която трябва да обсъди ратификацията на договора за придобиването на още осем самолета F-16.

Одобриха ратификацията на договора за придобиване на още осем самолета F-16Това стана по време на парламентарната комисия по отбрана

Ръководители на девет дипломатически мисии на страните от региона на Близкия Изток и Северна Африка бяха на еднодневно посещение в Община Пловдив. По време на визитата те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Величко Родопски. Дипломатите от държавите Мароко, Ирак, Саудитска Арабия, Йемен, Обединените арабски емирства, Египет, Палестина, Катар и Алжир гостуват по покана на кмета на общината и Николина Ангелкова, бивш министър на туризма.

Ръководители на девет дипломатически мисии на посещение в Пловдив

По разпореждане на апелативния прокурор на гр. Пловдив Тодор Деянов се създават съвместни екипи на територията на апелативната зона от прокурори, полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС за противодействие на организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупция по високите етажи на властта.

Апелативният прокурор на Пловдив разпореди създаване на екипи за противодействие на престъпността в регионаТова стана ясно след съвещание в Апелативна прокуратура – Пловдив

Мъж стреля с газов пистолет в Благоевград. Инцидентът е станал днес, малко след 15:00 часа, в двора на къщата му на улица "Николай Петрини".

Мъж стреля с газов пистолет заради шум от съседи в БлагоевградМъжът е бил задържан

Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират начинът на гласуване - с машина или на хартия. Остават предложенията на "Демократична България" машината да изчислява сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, съответно в "Информационно обслужване" и ЦИК. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в кулоарите на парламента.

Десислава Атанасова: Отпадат тъмните стаички, преброяването ще е с видеонаблюдение

Катастрофа със загинал затвори пътя София - Варна до село Голец.

Катастрофа със загинал затвори пътя София - Варна в района на село ГолецИнцидетът е станал около 14ч.

Група от 13 мигранти са открити в столичния квартал „Кръстова вада“.

Арестуваха 13 мигранти в столичен кварталСигналът е бил подаден преди минути

Работници от съвместен обект на Община Асеновград и ВиК-Пловдив са разрушили артефакти в Енеолитния култов комплекс  край  село Долнослав. При каптиране на извор, който се намира в югоизточната периферия на недвижимата културна ценност, са разрушени исторически пластове. Могилата е регистрирана на Археологическата карта на България и е в режим на защита "А", което означава, че в района не може да се строи и не може да се разкопава на дълбочина по-голяма от 30 см.