Правителството на Кирил Петков официално подаде оставка.

Кабинетът „Петков” подаде оставкаКабинетът "Петков” остана на власт малко повече от шест месеца

Първият ден на консултации при президента Румен Радев не мина особено успешно. Две от партиите - Продължаваме промяната и БСП не се явиха. На място се явиха ГЕРБ и ДПС.

„Продължаваме промяната" не отидоха на консултация при президента РадевПарламентарната група на ГЕРБ-СДС е следващата, с която държавният глава ще проведе консултации по-късно днес

Според ГЕРБ е възможно да се състави кабинет в това Народно събрание, но ще бъде „слаб и безпомощен“. Най-добрият вариант за тях е нови избори.

ДПС също смятат, че в това Народно събрание трудно ще се намери диалог за хомогенно мнозинство. Според Мустафа Карадайъ в тази ситуация е по-добре да се отиде на нови парламентарни избори.

Карадайъ: Еднопартийно управление няма да имаНяма как къщата да изправи основите, смята лидерът на ДПС

Чревен вирус мъчи пловдивчани. Личните лекари отчитат увеличение на пациентите, които се оплакват от стомашно-чревни проблеми, температура, отпадналост и разстройство. Вирусът засяга както възрастни, така и деца.

Чревен вирус с отпадналост и диария мъчи пловдивчаниОбикновено симптомите продължават 4-5 дни

Вече сме в нова вълна на COVID-19, каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

„Ние се движим 3-4 седмици след това, което се случва в Западна Европа. В следващите две до три седмици вероятно ще се сблъскаме с тази повишена вълна. Не че е толкова страшно и драматично, но като факт е така,” каза той.

Кунчев: До 2-3 седмици очакваме пик на новата вълна COVID-19Той каза, че 90% е сигурно, че ще се потвърди трети случай на маймунска шарка у нас

Трети случай на заразен мъж с маймунска шарка е потвърден в България. Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Преди дни бяха потвърдени два случая на мъже, които бяха хоспитализирани в столични болници.

Потвърдиха трети случай на маймунска шарка у насПациентът е бил контактен на един от първите потвърдени случаи

Знанията по Български език и литература на пловдивските седмокласници се повишават всяка изминала година. Това наблюдават от Регионално управление на образованието-Пловдив след сравняване на резултатите от матурите на различните випуски. За математическите способности на децата обаче не могат да направят същото заключение.

Двама седмокласници от Пловдив на косъм от "златен медал" на матурите по БЕЛ и математикаНяма нито един пълен отличник, но са съжаление пълните двойки са 11

Десетокласниците от Пловдив с много нисък резултат по математика, 12-ти са в странатаПо БЕЛ те са успели да постигнат 43,87т., с което се нареждат на 4-то място

Дисциплинарно уволнен служител на ОП „Паркиране и репатриране“ –Пловдив съди предприятието и поиска да му бъдат платени малко над 7000 лв. В.П. поискал да бъде обезщетен, понеже смята, че е уволнен неправомерно и при неспазване на закона. Затова той завел иск срещу  директорът Ненко Калакунов, подписал заповедта за уволнение. 

Контрольор на "Синя зона"-Пловдив цяла година изнудвал инкасаторки да му дават пари тайноСлужителят бе дисциплинарно уволнен, но жали това пред съда

"Голяма присъда" поиска за „убийците от Капана”  Марине Грегорян - съпругата на жертвата Лалко Журков. На излизане от залата разплаканата жена говори пред медиите.

Съпругата на жертвата в Капана: Боклуците нямат право да пречат на добрите хораОбвиняемите не признаха вина и поискаха делото да протече по общия ред

Пловдивски полицай е бил пребит до смърт в пазарджишкото село Пищигово. Давама мъже са в ареста, а лекарите се борят за живота на 34- годишния мъж , който е служител на Специализираните полицейски сили. 

Пловдивски полицай е в кома след жесток побойПо случая са задържани двама братя от село край Пазарджик

Задържаха мъжа, нанесъл зверски побой над полицай от Пловдив - отива на съдПострадалият е в кома и с опасност за живота

Върховният административен съд окончателно потвърди като законосъобразна заповедта на КЗП за временно затваряне на хотел "Клепсидра". Принудителната административна мярка е наложена със заповед от 17 февруари 2021 година, ала повече от година тече обжалването ѝ пред различните инстанции. Тя е допусната за предварително изпълнение от съда още при първото обжалване и въпреки това собственикът на обекта продължи съдебната битка за законосъобразността на акта.

ВАС потвърди заповед за временно затваряне на хотел "Клепсидра" в ПловдивПроверката е извършена от КЗП още на 20 август 2020 година

Близо 30 души живеят от няколко дни без ток в старческия дом в хотел „Афродита” . Както TrafficNews съобщи електричеството на дом за възрастни  „Свети Георги” трябваше да бъде спряно, след като няколко месеца хосписът работи  без нужния лиценз и несменен статут на сградата, в която живеят възрастните хора. Въпреки многобройните проверки и предупреждения, собственикът на незаконния дом не е извел пациентите от сградата. Така те днес вече живеят без нужните условия.

Старци живеят като пещерни хора без ток в хотел „Афродита”Въпреки многобройните предупреждения, собственикът на незаконния дом не е извел пациентите от сградата

Сигнал за скандал в заведение в пловдивския квартал „Кючук Париж“ бе получен на тел. 112 в първите часове на вчерашния ден. На обаждането се отзовал дежурен патрул на Първо РУ, който на място установил, че при скарване помежду им 33-годишен мъж ударил с твърд предмет по главата опонента си, на 56 години.

Среднощен бой в заведение в Кючука прати мъж в болница, а друг в районнотоНападателят е задържан за едно денонощие в районното, а пострадалият е освободен за домашно лечение

Паважът на ул. „Даме Груев” в Кючук Париж буквално пропада. Вследствие на това се е появила огромна дупка, която е дълбока близо метър, пишат жители на квартала, които са попаднали на нея.

Паважът на улица в Кючука буквално пропада, зейна пропастДупката е дълбока близо метър

Пловдивчанин изпрати отворено писмо до областният управител Йордан Иванов, до кмета Здравко Димитров и до омбудсмана Борислав Стаматов, в което настоява за тяхната намеса при казус с прекратяване на съсобственост с Община Пловдив. Нубар Калустян смята, че район "Централен" умишлено бави събарянето на полуразрушена и опасна сграда в имота, за да не може да стартира процедурата. Кметът на "Централен" Георги Стаменов обаче е категоричен, че защитава обществения интерес и няма как се раздели с лека ръка с общинска собственост. 

Пловдивчанин настоява за събаряне на опасна сграда, от "Централен" искат да я възстановятСобственикът подозрира нездрав интерес към парцела, замества името на зам. кмета Георги Титюков

Българин на 46 години се е удавил в неделя в морето в местността Акротири близо до солунското предградие Епаноми, съобщи АНА-МПА.

Българин се е удавил край гръцки плажСпоред гръцката брегова охрана мъжът е бил във водата заедно с 15-годишния си син