Последните данни за разпространението на коронавируса в България:

COVID в цифри: Трима починали, 23 нови случаи

Жена от Видин почина, докато чака линейка. Според близките ѝ спешният екип е пристигнал след  35 минути, но вече е било късно. Жената излизала от работа, станало ѝ лошо и паднала на земята. Колегите ѝ веднага се обадили на телефон 112, но тя не дочакала помощта и починала пред очите им.

Жена почина, докато чака линейка! Близки звънели три пътиМедиците се забавили повече от половин час

Случаят с криптобанката в САЩ е приключил. Разследването също приключва със съответните глоби и излизането на компанията от САЩ, съобщи главният изпълнителен директор на Американска търговска камара у нас Иван Михайлов.

Шефът на Американската търговска камара у нас: Случаят с Nexo в САЩ е приключил

Организираните фенове на Ботев Пловдив призоваха в отворено писмо общинските съветници на града незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”. Фенове призоваха Общината да спре и плащанията по строежа на стадиона.

Феновете на Ботев Пловдив искат извънредна сесия на общинския съвет

Феновете на Ботев искат Зико да замрази плащанията по Колежа

Пребитият секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков беше опериран днес. В същото време външният министър на Северна Македония Буяр Османи обяви, че българските клубове в страната трябва да се преименуват.

Оперираха пребития в Охрид Християн Пендиков, състоянието му е стабилно

Буяр Османи: Българските клубове в РСМ трябва да са с други именаСпоред него няма системна дискриминация на българите в страната

Посланика ни в РСМ е привикан на консултации в МВнРЦелта е да се предотврати напрежение между двете страни

Парламентът не е спазил законовата процедура по отстраняването на председателя на Сметната палата, защото тя трябва да започне с приемането на правила за избор на нов ръководител. Това заяви отстраненият председател на най-висшата одитна институция у нас Цветан Цветков.

Смененият шеф на Сметната палата: Парламентът наруши закона

Вълната от недоволство срещу вдигането на цените от мобилните оператори и множеството жалби от граждани, които търсят съдействие срещу предстоящо индексиране доведе до сезиране на Комисията за защита на потребителите и молба към операторите за преразглеждане на решенията си. 

Недоволство срещу мобилните оператори: Омбудсманът сезира КЗП за ценитеДиана Ковачева поиска от мобилните оператори да преразгледат повишението

Президентът Румен Радев посрещна на летище Пловдив федералния канцлер на Република Австрия Карл Нехамер, който е на официално посещение у нас по покана на държавния глава.

Президентът посрещна на летище Пловдив австрийския канцлерДвамата се качиха на хеликоптер "Кугър" и отлетяха към границата с Турция

Донев към австрийския канцлер: Влизането в Шенген остава основен приоритет за БългарияБългария разглежда Австрия като традиционен икономически партньор, заяви служебният министър

Австрийския канцлер: Ще подкрепим България за предоставянето на 2 млрд. за погранична охранаРадев и Нехамер се запознаха на място с предприетите мерки за охрана на външната граница на ЕС с Турция

Млада жена е в болница с опасност за живота след катастрофа между селата Брягово и Искра. По предварителни данни, около 10.30 ч. в петък лек автомобил „Рено“ навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарен автомобил „Ивеко“, след което и двете моторни превозни средства излезли извън пътното платно. В тежко състояние за оказване на медицинска помощ е откарана 26-годишната шофьорка на колата.

26-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа в ПловдивскоТежко пострадал е и мъж след инцидент на „Пещерско шосе”

Агресивен мъж от Йоаким Груево бе задържан от полицията, като около 22.30 ч. в петък униформените се отзовали на сигнал за възникнала свада в селото. На място било установено, че при скарване младеж нанесъл побой над свой съсед. Потърпевшият е прегледан от лекарски екип и освободен за домашно лечение.

Екшън в пловдивско село: Младеж преби свой съсед, обиждал и заплашвал полициятаОще трима в ареста след свади

Възрастен мъж е издъхнал на място, след като се е хвърлил върху релсите пред влак, пристигащ от Пловдив във Варна. Трагедията е станала малко преди на жп гарата в морския град в неделя около 17.30, потвърдиха от пресслужбата на полицията.

Възрастен мъж се хвърли пред влак по линия Пловдив-Варна, загина на мястоЗагиналият е страдал от множество заболявания

Учениците в Пловдив и областта излизат в грипна ваканция! Това обявиха преди минути след заседание на Областния оперативен щаб и Регионалната здравна инспекция. Ваканцията ще продължи 5 учебни дни - от 25 до 31 януари включително.

Грипна ваканция за учениците в Пловдивско!Тя ще продължи 5 учебни дни

След спецакцията на криминалисти от Трето Районно на 19 януари  е задържан 25-годишен пловдивчанин, заради незаконно производство на дрога. Младият мъж е заловен в жилището си в момент на приготвяне на синтетичен хашиш, а общото количество иззета готова субстанция е около 270 грама и 40 милилитра синтетичен канабиноид от нов вид, както и инструменти, уреди и различни вещества, използвани в т. нар. "готвене" на дрогата.

Пловдивската полиция разби домашна лаборатория за производство на дрогаСъдът остави в ареста производителя

На 22-и януари, на 84–годишна възраст почина големият български оперен певец, режисьор и педагог проф. Павел Герджиков.

Почина проф. Павел Герджиков

Група деца се сбиха пред столичен търговски център в неделя.

Поредно насилие между деца: Непълнолетни се биха пред входа на столичен молБоят е бил уреден предварително

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не е внесла в срок дължимата държавна такса за касационно обжалване по решение на Административен съд София – град, което касае наетите от „Евролаб 2011“ ЕООД помещения на ГКПП „Капитан Андреево“.

БАБХ няма да може да обжалва по казуса с наетите помещения от „Евролаб 2011"

И област Ямбол обяви грипна епидемия, съобщават от МЗ. Срокът на епидемичната обстановка е удължен на няколко места:

Още една област обяви грипна епидемияГрипната епидемия в Ямбол е от 25 до 31 януари

Издадоха 381 акта и 2200 глоби с фиш за една седмица в Пловдивско, съобщиха от полицията. Хванатите зад волана след употреба на алкохол са 25-ма, 11 са били под въздействие на наркотични вещества, а 10-ма – неправоспособни.

За седмица в Пловдивско: 39 ПТП-та, 381 акта и 2200 глоби с фиш26-ма са спипани да шофират пияни или дрогирани

Окръжна прокуратура-Пазарджик повдигна обвинение днес срещу 27-годишен мъж, заради грабеж на пари от дома на самотно живееща възрастна жена  в Пазарджик.

Повдигнаха обвинение на пазарджиклия, ограбил и наранил възрастна женаТой е влязъл в дома й и е отнел сумата от 660 лева

Сноубордистът Петър Гергьовски спечели сребърен медал на Европейския младежки зимен фестивал във Фриули Венеция Джулия (Италия).

България със сребро от Европейския младежки зимен фестивалПетър Гергьовски донесе първи медал за страната ни

Около 17.25 часа на 22 януари жена съобщила в полицията, че е била ранена с нож от мъжа, с когото живее на семейни начала в Сливница.

Мъж наръга приятелката си в СливницаЖената е без опасност за живота

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Разследването започнало в неделя след подаден сигнал на тел. 112. Mъж бил забелязан близо до село Айдемир да влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Арестуваха мъж, влачил куче със скутер и убил 8 новородени

Сигнал за забелязана морска мина в морето в района на шабленското село Тюленово е подаден на тел. 112 в понеделник.

Мина изплува до ТюленовоМината е локализирана и ще бъде унищожена

14-годишно момче стреля с въздушна пушка до магазин в Ботевград.

14-годишен стреля с въздушна пушка в Ботевград

25-годишен гражданин на Киргизстан е прободен в гърдите с нож в местността Турлата край Троян в събота. В РУ МВР - Троян е образувано досъдебно производство за причиняването на средна телесна повреда на Н. А., който има статут "продължително пребиваващ".

Наръгаха киргизстанец в ТроянПострадал е и още един мъж, който е с опасност за живота