Защитата на Цвета Таскова ще обжалва 4–годишната присъда, която Софийският градски съд постанови за 30-годишната плевенчанка. Тя е обвинена за  катастрофата с обърналия се автобус на магистрала "Тракия" през април миналата година, довела до смъртта на шестима пътници.

„Необосновано тежко ефективно наказание. Последиците безспорно са много тежки, но това момиче не е някакъв голям престъпник. На всеки може да се случи. Малшанс с много тежки последици”. С тези думи адвокатът Николай Кокинов обясни защо ще обжалва присъдата. И допълни, че според него прокуратурата е подходила обективно, като е поискала условна присъда за Таскова. 

Шофьорката, чиято кола закачи рейса и доведе до обръщането му, трябва да изплати също разноските по делото, както и 20 000 лева неимуществени вреди. Тя няма право да управлява автомобил през следващите 4 години.

Още от началото процесът за тежката катастрофа се гледаше по съкратената съдебна процедура, защото Цвета  призна вината си.

" Още веднъж искам да изкажа съжаление, извинение и съболезнования към всички близки на жертвите и пострадалите. Някой от вас може да си каже: Какво толкова, тя е жива? Аз искам да кажа, че има разлика между жива и живееща. Няма нощ, или ден аз да не живея с мисълта за катастрофата и за хората. 

От 13 април 2018 година лягам и в малкото време, в което спя, ставам с мисълта за погубените животи. Представете си на улицата за вас има просто светофар а аз си представям поне 30 възможности за катастрофа". Заяви Цвета на днешното заседание.

Голяма част от пострадалите в катастрофата, при която имаше и 20 ранени, не спират да питат защо обвинителният акт за тежкия инцидент е само един. Според тях  отговорност трябва да понесе и шофьора на автобуса.

4 години затвор за Цвета заради катастрофата с 6 жертви на АМ "Тракия"Прокурорът и адвокатите на жертвите поискаха условна присъда, но съдът не се вслуша в тяхното мнение