Двамата задържани за обира на банка в София - Кирил Миланов и Христо Кологанов остават в ареста окончателно. Според магистратите от Софийския апелативен съд има опасност ключарят и организаторът на обира да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. 

Според държавното обвинение 30-годишният служител на куриерската фирма „Еконт”  Миланов е планирал обира на банков клон в хипермакет в столичния квартал „Люлин. Той беше арестуван часове след удара на 5 октомври и е направил пълни самопризнания.

В колата му пък беха намерение 62 бона от задигнатия чувал от трезора, в който имало 185 000 лева. Останалите пари са взети от двамата съучастници на Миланов, които още се издирват.

59-годишен Христо Кологанов пък осигурил ключа за отваряне на офиса, в който бил банковият клон.

И двамата обвиняеми отново поискаха мярка “домашен арест” и не използваха възможността си за последни думи пред съда. 

Магистратите потвърдиха изцяло решението на първоинстанционния съд, като бяха категорични,  че няма риск Миланов и Кологанов да се укрият, но ги оставиха за постоянно в ареста заради тежестта на престъплението, което предвижда от 10 до 20 години затвор.

Припомняме, че обирът беше извършен на 5 октомври около 15:30 и 16:00 ч., в  банков клон, който се намира в хранителен магазин на бул. „Европа”. Обирджиите задигнаха чувалче със 185 хил. лв, макар в трезора да имало и други пари.

Бандитите наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец и забелязали, че тя е много небрежна към мерките за сигурност. 

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. Това улеснило бандитите, които влезли и взели парите за броени минути.